همانگونه كه در بالا اشاره شد، این مقوله درپی نفی یا زیر سوال بردن سيستم ODS يا بخاري هاي مجهز به اين سيستم نيست و حتي بخاري هاي بدون دودکش مجهز به سیستم ODS را نيز نفي نمي كند. بلکه هدف اين نوشتار، شفاف کردن و تبیین نقش واقعي این “سیستم ايمني مفيد” است تا انتظار یا تصور اشتباهی از آن نداشته باشیم و بدلیل این تصور اشتباه و استفاده غیرایمن از این وسیله استاندارد، دچار حادثه نشویم.
بخاری بدون دودکش دارای استاندارد ملي ايران بوده و راندمان حرارتی بسيار بالايي دارند و استفاده از آن در دنیا رایج است اما باید درنظر داشت که مطابق استاندارد اين محصول و توضیحاتی که روی برچسب روي بدنه بخاري و راهنماي استفاده آن توسط تولیدکننده ارائـه شده است، بخاري بدون دودكش فقط در جایی می تواند استفاده شود که جریان مستمر هوا وجود دارد مثلاً مغازه ها و … که درب بصورت مستمر باز و بسته می شود که در اینصورت خطر گازگرفتگی وجود ندارد. علت “بدون دودكش” بودن آن نيز ظرفيت حرارتي پايين آنهاست كه به همين جهت در طبقه بندي وسايل گازسوز در استانداردهاي ملي و بين المللي در گروه A قرار دارد.
در استفاده از هر وسیله حرارتی، بايد به شرایط و نحوه استفاده و نگهداری از آن بطور كامل توجه کامل داشت و نباید تصور کرد که هر کالای استاندارد، مناسب استفاده در هرجا و هر شرایطی است. مشکل اینجاست که ما تصور کنیم این دستگاه بواسطه داشتن ODS ما را از مرگ خاموش نجات می دهد و با این تصور غلط، این بخاری استاندارد را در اتاق خواب یا فضای بسته استفاده کنیم و منجر به حادثه گازگرفتگی شود. در اينصورت، علت این حادثه، نقص بخاري يا ضعف سیستم ODS و عمل نكردن آن نيست بلكه اشتباه در نحوه استفاده از اين نوع بخاري است.